Jahodový džem od Darinky - Fotorecept

 
 

Tel.: 0918 990 639
Tel.: 0917 730 386

Objednávky na donášku prijímame do 10:00
magnoli@magnoli.sk

Kapitulská 21
Banská Bystrica

 
 
 
 

Jahodový džem od Darinky - Fotorecept

Recept je na jednu dávku, ale ja nikdy nerobím menej ako päť, pretože je NAOZAJ fantastický a milujú ho všetci, a ja nemám srdce ho nepodarovať ako naozaj vzácny dar. Tak sa dostal aj ku mne, aj s receptom.

 

 

                                                  1kg jahôd
                                                   800g cukru

Jahody očistím, malé nechám celé a veľké pokrájam. Zasypem ich cukrom a nechám ich celú noc v chlade aby pekne pustili šťavu. Ak chcete môžete použiť aj hnedý cukor ktorý je zdravšou alternatívou, ale ja používam  biely, moja rodina tento džem miluje, a neviem ako by prežili šok zo zmeny receptúry tejto rodinnej klasiky. Poznáte to, meniť rodinné poklady je skoro ako kacírstvo. No ale, keďže rada staviam veci z nôh na hlavu, ktovie kedy ich to čaká.
 

Na druhý deň voňavý poklad prehrejem aby sa roztopil cukor, a hlavne ho chránim  pred tými čo ho chodia s lyžicami, akože pozrieť.
Pripravím si menšiu rajničku a odoberám si po 3 vareškách z veľkého hrnca a varím 5 až 7 minút podľa toho aký hustý džem chcem. Pozor, celých tých 5 minut sa fakt musí variť a bublať.

 

Aby som si prácu urýchlila, mám dve rajničky a veselo miešam a stopujem si čas. Hotový jahodový poklad plním do dôkladne vyumývaných zaváracích poharikov, zatvorím a otočím hore dnom.
Poháre s džemom nechám vychladnúť prikryté uterákom na kuchynskej linke, a všetci chodíme potom okukovať tuto celebritu a tešíme sa až džem vychladne.

Typnite si čo máme druhý deň na raňajky :)